Na meldingen van ongepast gedrag: Zaalshow Adriaan Van den Hoof in Koksijde geannuleerd

Na meldingen van ongepast gedrag: Zaalshow Adriaan Van den Hoof in Koksijde geannuleerd
Foto VRT

Vorige week lekte uit dat verschillende vrouwen de 49-jarige presentator en komiek beschuldigen van ongepast gedrag. Het ging onder meer over vijf ex-partners van Van den Hoof die onafhankelijk van elkaar de komiek beschuldigen van stalking, elektronische belaging en fysiek geweld tijdens of na hun relatie. Ook bij VRT waren er twee klachten over grensoverschrijdend gedrag. Zelf liet Van den Hoof weten dat er tegen hem nooit formele klachten zijn ingediend en er geen gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt.

Te veel commotie

De geruchten lijken niet helemaal zonder gevolg, want het management van de komiek heeft intussen de theatershow ‘’t Zal schoon zijn als het af is’ in Koksijde, die woensdag moest plaatsvinden, geannuleerd. «Het leek lang alsof de voorstelling van Adriaan Van den Hoof kon doorgaan, maar gisteren in de late namiddag kwam helaas het telefoontje dat we liever niet kregen», aldus het cultuurhuis op Facebook.

Volgens de organisatie is er op dit moment te veel commotie rond de persoon van Van den Hoof om de voorstelling in een serene sfeer te laten doorgaan. Het is nog niet duidelijk of de voorstelling volledig geannuleerd of verplaatst wordt.

Het management van de komiek/presentator wenst voorlopig niet te reageren op de annulatie.