Katja Schuurman verbaast volgers met massagefoto: «Mijn billen zaten vol met onverwerkt verdriet»

Katja Schuurman verbaast volgers met massagefoto: «Mijn billen zaten vol met onverwerkt verdriet»
Instagram / @katjaschuurman

Of het door haar scheiding met Freek van Noortwijk komt of door iets totaal anders, is niet duidelijk. Maar Katja Schuurman kampte de afgelopen maanden met heftige emoties. Die wilde ze kwijt, dus zocht ze naar hulp.

Wonderdokter

Zo kwam de 47-jarige ‘Costa’-actrice terecht bij een masseur, die haar naar eigen zeggen succesvol behandelde. Ze deelde een kiekje van zo’n massage op Instagram. «Wat houdt je lijf toch op de meest rare plekken emoties vast. Mijn billen waren de laatste tijd blijkbaar stalling voor onverwerkt verdriet en boosheid; ik kon op een gegeven moment nauwelijks meer normaal lopen, laat staan zitten. Wat een wonderdokters zijn sommige masseurs toch! Met alle liefde die ze in je stoppen, en hoe ze niet alleen je spieren soepel maken, maar ook je energie weer vrij laten stromen. Hier lach ik nog...», schrijft ze erbij.

Steun en verbazing

Haar bericht lokt heel wat (gemengde) reacties uit. «Compassie, goed voor jezelf zorgen. Een massage kan je zeker helpen te ontspannen, blokkades op te heffen en energiebanen vrij te maken», en «Goed dat je niet in paniek raakt en accepteert. Dat helpt de genezing sneller. Emoties moeten ergens heen, zo werkt dat», lezen we onder meer. Anderen fronsen dan weer de wenkbrauwen. «Het moet niet gekker worden! Emoties vast in je achterwerk...», «Waar haal je die onzin toch vandaan?», en «Alles voor de aandacht. En dan zo’n foto erbij...», klinkt het ook.