Joren uit ‘Blind Getrouwd’: «Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik me dat toen niet heb afgevraagd»

Joren uit ‘Blind Getrouwd’: «Ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik me dat toen niet heb afgevraagd»
VTM

Op papier zouden ze voor elkaar gemaakt moeten zijn, maar in de praktijk blijkt dat tot nog toe niet het geval te zijn. Dieptepunt was de ongemakkelijke stilte toen ze aankwamen in hun hotel. Op sociale media twijfelen heel wat kijkers of Lien en Joren wel een goede match zijn omdat er maar weinig vonken en vuur te bespeuren vallen. «Daar kan ik in komen, ja. Maar het is zo: wij hadden beiden niet die coup de foudre. De experten hadden ons daar op voorbereid. We mochten niet in onze kop steken dat het meteen hevige verliefdheid zou zijn. Dat hadden Lien en ik ook niet gedaan. Bij andere koppels was er wel sprake van directe aantrekking. Maar je mag niet vergelijken», vertelt hij in TV-Familie.

(Nog) geen verliefdheid

De 36-jarige bier- en wijnverkoper geeft wel toe dat hij zich aangetrokken voelde tot Lien. «Dat wel. Maar er is een verschil tussen aantrekking en verliefdheid. Tuurlijk is Lien een leuke verschijning, en ik dacht meteen: ‘Wow, wat een verstandige, knappe madam!’ Maar we voelden niet de druk van ‘nu móeten we op slag verliefd worden’», klinkt het.

Eigen tempo

In tegenstelling tot de vorige edities zitten alle ‘Blind Getrouwd’-koppels in hetzelfde resort. Handig, want zo kunnen ze af en toe eens van gedachten wisselen met iemand anders. Al ga je dan ook wel makkelijker vergelijken... «Dat gevaar bestaat, ja. En ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik me toen niet heb afgevraagd waarom die verliefdheid er bij mij nog niet was. Maar ‘t is dan de kunst om je eigen tempo te vinden. Het zou niet de eerste keer zijn dat een koppel dat op het gemakje aan dit avontuur begint een ander koppel inhaalt wat verliefdheid betreft. ‘t Is al gebleken dat een coup de foudre niet de voorbode is van een standvastig huwelijk», legt hij uit.

Puberale gedrag

Op sociale media noemden verschillende mensen Joren puberaal omdat hij Lien vaak met een verkleinwoord aanspreekt en haar tijdens het huwelijk een high five gaf. Zelf relativeert hij dat. «Ja, en Lien gaf me een klopje tijdens de fotoshoot. Mannekes lief, dat is toch om te lachen! En om de stress te ventileren. Er werd ons allemaal aangeraden om al die reacties niet te lezen. En over dat puberale gedrag... Ik wilde Lien op haar gemak stellen, meer niet! Weet je, mensen in de spotlights krijgen allemaal weleens bagger over zich heen. Neem Remco Evenepoel. Die werd enkele maanden geleden bekritiseerd. En nu is hij een volksheld! Maar goed, om te zien of Lien en ik nog in dezelfde versnelling komen, moet je blijven kijken, hé», besluit hij.