Jennifer Coolidges MILF-rol in American Pie bracht bijzonder voordeel: «Zeker met 200 mensen seks gehad erna»

Jennifer Coolidges MILF-rol in American Pie bracht bijzonder voordeel: «Zeker met 200 mensen seks gehad erna»
AFP / A. Weiss

Jennifer Coolidge kent iedereen als de excentrieke actrice die onder meer in ‘Legally Blonde’, ‘A Cinderella Story’ en meer recent in ‘White Lotus’ speelde. Haar meest bekende rol is evenwel die van Jeanine Stifler in de legendarische komedie uit 1999 ‘American Pie’. Haar personage heeft een verhouding met een klasgenoot van haar zoon Steve, en schopte het zo tot lustobject en MILF, een ‘Mother I’d Like to F***’.

Seksuele actie

Een titel die haar ook in het dagelijkse leven geen windeieren legde. In Variety getuigt ze over hoe die rol enkele bijzondere deuren voor haar opende: «Er werd vaak gealludeerd op mijn rol als MILF en ik heb veel seksuele actie overgehouden aan American Pie», zegt ze.

«Ik heb zo veel voordelen gehaald uit die film», gaat ze verder. «Ik bedoel, er zouden zo’n 200 mensen zijn met wie ik nooit seks gehad zou hebben.»

Emmy

Het interview met Jennifer Coolidge kwam er naar aanleiding van haar allereerste Emmy nominatie voor haar rol in de HBO-serie ‘White Lotus’, een satirische zwarte komedie over een luxeresort in Hawaii. Het eerste seizoen werd internationaal geprezen. In oktober krijgt de serie een vervolg op HBO.