HIER kan je straks naar de veelbesproken reportage over ‘The Voice’ kijken

HIER kan je straks naar de veelbesproken reportage over ‘The Voice’ kijken
Foto RTL

Zaterdag dropte RTL Nederland een zeer serieuze bom op het medialandschap in Nederland. ‘The Voice werd opgeschort vanwege onderzoek van ‘Boos’, een programma van BNNVARA, dat gepresenteerd wordt door Tim Hofman.

«In een langlopend onderzoek van BOOS ontving de redactie meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma», klonk het zaterdag in een statement van BNNVARA. «De vermeende daders zijn afgelopen weekend benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen. De redactie ontving een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van ‘The Voice’, Jeroen Rietbergen.»

Niet alleen werden er aantijgingen geuit tegen Rietbergen, ook coach Ali B heeft al twee klachten achter zijn naam staan. Woensdag werd hij uit zijn functie als coach gezet. RTL Nederland en ITV zijn een onafhankelijk onderzoek gestart.

Wederhoor

Presentator Tim Hofman kreeg de vraag waarom zijn reportage niet onmiddellijk online werd geplaatst na de onthullingen, maar, zo tweette hij «we kunnen de uitzending niet halsoverkop uitzenden. Dat RTL/I-TV koos om nu al te acteren, is aan hen en hun goedrecht. Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnen komen zorgvuldig af. Belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken.»

Maar vandaag is het dus hét moment. Vanaf 16 uur kan je op het YouTube-kanaal van ‘BOOS’ terecht voor de reportage.