Delphine Lecompte: «Langer dan dat moet seks voor mij niet meer duren»

Delphine Lecompte: «Langer dan dat moet seks voor mij niet meer duren»
Play4

Delphine Lecompte raakte vorige maand verwikkeld in een mediastorm toen ze in Humo een aparte mening neerpende naar aanleiding van het onderzoek naar een Vlaamse acteur die enkele weken geleden opgepakt werd wegens vermoedelijk kindermisbruik. De 43-jarige dichteres schreef onder meer dat het «haar wijzer lijkt om de pedofiel te leren kennen en aanvaarden. En om te aanvaarden dat pedofilie in elk van ons huist». Op sociale media regende het verontwaardigde reacties over die mening.

Geen spijt

In een nieuwe column komt Lecompte nog even terug op die periode. «Kunst is een grote troost geweest tijdens de lawine van stompzinnigheid, hufterigheid en hypocrisie die ik over me heen kreeg na mijn genuanceerde standpunten over pedofilie, waar ik nooit afstand van zal nemen (zelfs van het 5-jarige Roemeense bloemenverkoopstertje waar Sammy Mahdi zich zo lelijk in verslikte, heb ik geen spijt)». En ook op het einde van haar column verwijst ze nog even naar dat fragment. «Maar ik lonk nooit naar een 5-jarig Roemeens bloemenverkoopstertje, en als iemand me uitscheldt op straat omdat ik pedofilie zou hebben verheerlijkt, dan zeg ik in het Aramees: ‘Honi soit qui mal y pense’», klinkt het.

Slapstickachtige seks

Ook praat Lecompte openhartig over haar seksleven, soms zelfs behoorlijk gedetailleerd. «Seks is kort en slapstickachtig en onzinnig, ook al heb ik vaak geschreven dat het lang en allesbepalend en levensnoodzakelijk is. Ik hou nog steeds van seks, maar langer dan 56 minuten moet het niet meer duren. En soms dwalen mijn gedachten na minuut 17 al af naar het sonnet dat ik die dag moet schrijven. (...) De voormalige vrachtwagenchauffeur heeft nu echt de smaak te pakken: zijn tong duikt zo vaak in mijn vagina dat ik een zekere nostalgie begin te voelen voor de tijd dat ik tijdens het bekijken van documentaires over petflesfabrieken en nazistische neurologen om cunnilingus moest smeken», schrijft ze.

De volledige column kan je HIER lezen.