Daar zijn de kerstfilms weer: deze toppers zijn (binnenkort) te streamen

Daar zijn de kerstfilms weer: deze toppers zijn (binnenkort) te streamen
Foto Apple TV+

Your Christmas or Mine?

Het dolverliefd paar Hayley en James staan allebei aan het treinstation te wachten op de avond voor kerstavond. Als jong koppel plannen ze om kerst apart te vieren, elk bij hun eigen familie. Vlak nadat ze afscheid nemen, beslissen ze om de ander alsnog achterna te reizen. Alleen: ze lichten elkaar niet in, waardoor James op weg is naar de schoonfamilie van Hayley, en Hayley naar die van James. Meet the Parents, dus, maar dan in een kerstpakje.

Waarom kijken? Asa Butterfield (‘Sex Education’) en treinen spelen de hoofdrol

Waar? Amazon Prime, vanaf 2 december

Falling for Christmas

Ho, ho, ho: de Lohanaissance is hier. In ‘Falling for Christmas’ speelt Lindsay Lohan haar allereerste hoofdrol in meer dan tien jaar. Na jaren van middelenmisbruik en mentale problemen, doet Lohan weer wat ze het beste doet: slapstickhumor combineren met veel charme. In ‘Falling For Christmas’ lijdt haar personage aan geheugenverlies na een ski-ongeluk. Een knappe man in een kersthut heelt haar wonden.

Waarom kijken? Lindsay Lohan maakt een comeback

Waar? Vanaf nu op Netflix

Spirited

De regisseur Sean Anders noemt het de film waar «niemand om vroeg», maar hier is ie toch: Spirited, een hervertelling van Dickens’ ‘A Christmas Carol’, maar dan in een komische musicalversie. De hoofdrollen zijn voor Hollywoods lieveling Ryan Reynolds en Will Ferrell, die sinds ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’ zijn musicaltalenten niet meer hoeft te bewijzen. Met muziek van de hand van de songwriters van ‘La La Land’, kan het niet misgaan. Toch?

Waarom kijken? De cynische muzikale duetten tussen Reynolds en Ferrell

Waar? Vanaf nu op Apple TV+