Brussel Brost pakt uit met ‘nightlife editie’ in Paleis 12 en lost broeierige line-up

Brussel Brost pakt uit met ‘nightlife editie’ in Paleis 12 en lost broeierige line-up
ANP / A. Vanhee

De outdoor site van Tour & Taxis was de afgelopen jaren het decor van Brussel Brost voor een dag- en avondfestival, maar dit jaar kiest organisator en studentenservice Brik voor een indoor feest in Paleis 12. De laatste jaren klonk de lokroep steeds luider bij de studenten om na middernacht te blijven feesten. Deze eerste nightlife editie van Brussel Brost duurt daarom tot 3 uur.

Rave cave

De line-up is naar goede gewoonte een mix van jonge talenten uit verschillende genres, maar ditmaal werden er toch iets meer dj’s geboekt. Op de affiche staan rapper Peet, de Nederlands-Russische zangeres Chibi Ichigo, StuBru-dj Bibi Seck, Kiosk Radio resident Bona Léa en de Brussels dj en producer Victor De Roo.

De tribunes in Paleis 12 worden aan de kant geschoven voor een enorme dansvloer en onder de traphal komt een echte ’rave cave’. Buiten kunnen de hongerige studenten zich te goed doen op de ‘foodmarket’. «We wilden niet inboeten aan de gezelligheid die Brussel Brost typeert. Het is in de eerste plaats een plek van ontmoeting», vertelt Marieke Naessens van organisator Brik.