Brad Pitt draagt rok naar première: «Net wanneer je dacht dat hij niet sexyer kon worden»

Brad Pitt draagt rok naar première: «Net wanneer je dacht dat hij niet sexyer kon worden»
DDP / Steffens

Brad Pitt stond dinsdagavond in de schijnwerpers op de rode loper van zijn nieuwe film ‘Bullet Train’. De acteur droeg een donkerbruine rok, met een los roze hemdje en een zwarte nonchalante jas erboven.

DDP / F. Kern

Dat combineerde hij met enkele halskettingen en ruige zwarte combat boots. Niet enkel de rok viel op, ook de twee tatoeages op Pitts benen kregen veel aandacht.

Stoccy

Stijlicoon

Volgens het modetijdschrift Vogue komt de rok niet als een verrassing. Toen Pitt in 2004 op promotour was voor zijn film ‘Troy’, voorspelde hij al dat mannen «volgende zomer rokken zullen dragen»: «We wilden realisme nastreven en Grieken droegen in die tijd altijd rokken», klinkt het. In 1999 droeg Pitt ook al een jurk voor een fotoshoot met de gerenommeerde fotograaf Mark Seliger.

Voor Brad Pitt gaat het overigens niet enkel om het openbreken van de gendernormen. Wanneer AP News hem vraagt waarom hij een rok draagt, antwoordt hij lachend: «Het briesje!». Ook in Berlijn werden er tenslotte recordtemperaturen opgemeten.

Pitt krijgt veel lof voor zijn «stijlvolle» look vanuit alle hoeken. «Slay» en «wat een goede look», klinkt het online. «Net wanneer je dacht dat Brad Pitt niet sexyer kon worden, draagt hij een rok», schrijft ook podcaster Melanie Tait.