AHA! Daarom vertolkt Johnny Depp niet langer de rol van Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean’

AHA! Daarom vertolkt Johnny Depp niet langer de rol van Jack Sparrow in ‘Pirates of the Caribbean’
Foto Walt Disney Pictures

Depp beschuldigt zijn ex-vrouw van het afleggen van valse verklaringen in een opiniestuk over huiselijk geweld dat in 2018 door de krant The Washington Post werd gepubliceerd. Heard verklaarde daarin dat ze het slachtoffer was van huiselijk geweld. Ze noemde Depp niet bij naam, maar die laatste meent dat het opiniestuk zijn imago schaadt en dus eist hij 50 miljoen dollar.

Waar of niet waar?

Depp stelt dat hij vier dagen na het verschijnen van het opiniestuk van productiebedrijf Walt Disney Pictures te horen kreeg dat hij niet langer de rol van Jack Sparrow zou vertolken in de ‘Pirates of the Caribbean’- reeks.

Waarom die beslissing werd genomen, is niet bekendgemaakt. «Maar ik denk dat het te maken heeft met de beschuldigingen die Amber heeft geuit», zo verklaarde Carino in een vooraf opgenomen videoboodschap. Dat is een gebruikelijke manier van werken in de sector, zo stelt hij. Carino heeft in het verleden zowel Depp als Heard nog vertegenwoordigd.

De advocaten van Heard ontkennen dat er een oorzakelijk verband is tussen de beschuldigingen en de beslissing van Walt Disney Pictures. Ze verwijzen naar de problemen die er waren bij het draaien van de vijfde Pirates-film.