Kapaza stopt ermee

Kapaza stopt ermee

Waarom Kapaza er mee stopt, is niet duidelijk. «Het is met pijn in het hart dat we moeten aankondigen dat Kapaza stopt met zijn activiteiten op 13 mei 2017. Het was een erg moeilijke beslissing maar na alles te hebben overwogen, blijkt het sluiten van Kapaza de enige optie», klinkt de karige uitleg. Bij Kapaza, in handen van de Scandinavische mediagroep Schibsted, was niemand bereikbaar voor extra commentaar.

Amerikaans

Concurrent 2dehands.be springt in het gat. Die site is in handen van de Amerikaanse internetreus eBay en is naar eigen zeggen groter dan Kapaza. «We werden benaderd door Kapaza. Er zijn heel wat synergieën, dus hebben we bepaalde activa overgenomen», aldus Petra Baeck, hoofd marketing van 2dehands.be. De site neemt de domeinnaam, de URL en een deel van het klantenbestand van Kapaza over. Concreet zullen alle houders van een account bij Kapaza worden gemaild door 2dehands.be met het voorstel om over te stappen.

2dehands.be is goed voor gemiddeld zes miljoen bezoekers per maand, vier miljoen advertenties en 50.000 à 60.000 nieuwe zoekertjes die dagelijks worden geplaatst. In tegenstelling tot eBay zijn Kapaza en 2dehands.be wel gratis. Ze halen hun inkomsten uit advertenties. Bij eBay betaal je als verkoper een commissie aan het bedrijf achter de site