Google Maps helpt parkeerproblemen van de baan

Google Maps helpt parkeerproblemen van de baan

Wie altijd sukkelt bij de zoektocht naar een geschikte parkeerplaats kan voortaan beroep doen op Google Maps. In een beta-versie van de app geeft het bedrijf aan hoe moeilijk het is om parking te vinden op je bestemming.

Om gebruik te kunnen maken van die optie is het nodig om de v9.44-versie van Google Maps te installeren op een Android-telefoon. Wanneer je de app vervolgens opent en een bestemming invoert, krijg je een ‘P' te zien naast de tijd en de afstand naar de bestemming. Is het gemakkelijk of tamelijk gemakkelijk om parking te vinden, dan kleurt de P blauw. Is het aantal parking<HH>spots gelimiteerd, dan krijgt de P een rode kleur.

Het parkingsymbool zal verschijnen als gebruikers navigeren naar plaatsen waar veel volk over de vloer komt, zoals winkelcentra, restaurants en vliegvelden. De informatie is niet gebaseerd op real time-gegevens, maar geeft slechts een indicatie van het aantal beschikbare parkeerplaatsen in de omgeving van de gekozen bestemming op een gemiddelde dag.

Met deze nieuwe functie doet Google een poging om een veelvoorkomend probleem van de baan te helpen. Uit onderzoek is immers gebleken dat ongeveer 30% van de opstoppingen veroorzaakt wordt door mensen die op zoek zijn naar een parkeerplaats. Vaak wordt er immers vertraagd en geremd of rijden ze een blokje om, waardoor het hele verkeer in de buurt gehinderd wordt.