GAMES. De game van het moment:‘Marvel’s Guardians of the Galaxy’

GAMES. De game van het moment:‘Marvel’s Guardians of the Galaxy’
Foto ‘Guardians of the Galaxy’

De Game ‘Guardians of the Galaxy’ is sinds 26 oktober beschikbaar op PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en PC. In tegenstelling tot ‘Marvel’s Avengers’ van een jaar geleden gaat het deze keer om een 100% single-player game. Nog meer goed nieuws: de game is helemaal ontwikkeld door de Canadese studio Edios Montréal, en die bewezen eerder al met de uitstekende reboot van de ‘Tomb Raider’-serie dat ze single-players echt wel in de vingers hebben.

Humor bij de vleet

De game laat zich inspireren door de strips en de twee films van ‘Guardians of the Galaxy’ en dompelt je onder in een volledig origineel avontuur. Je stapt in de schoenen van Peter Quill, alias Star-Lord, niet de meest verfijnde held van het melkwegstelsel maar wel charismatisch en innemend. Hij reist met zijn schip de Milano door het heelal in het gezelschap van zijn team: Groot, Rocket Raccoon, Gamora en Drax. Als je ooit een film van ‘Guardians of the Galaxy’ gezien hebt, dan weet je dat die niet alleen uitblinken door hun grapjes maar ook door hun muziek. Die formule vind je ook overal terug in de game. Je volgt het constante gekibbel tussen de leden van de bonte bende vanaf de eerste rij: Drax neemt alles letterlijk, zenuwpees Rocket Raccoon krijgt het met iedereen aan de stok en Groot zegt enkel «I am Groot». En het wordt allemaal overgoten met hits uit de jaren 1980. Wat een plezier om te knokken op de tonen van ‘The Final Countdown’, ‘Take on Me’ en ‘Tainted Love’.

De gameplay is van hetzelfde niveau. Het is niet mogelijk om rechtstreeks met de andere leden van de Guardians te spelen maar ze staan niettemin centraal. Om verder te gaan in de game moet je interacties tussen hen en bepaalde elementen in de omgeving activeren. Tijdens de vele confrontaties jongleer je tussen de aanvallen van je eigen personage en die van je vier makkers. Dat kan op papier nogal ingewikkeld lijken, maar in de praktijk heb je het in een oogwenk onder de knie. ‘Guardians of the Galaxy’ is geen open world game. Als speler heb je eerder beperkte vrijheid. De game is zeer lineair, maar dat kan de pret niet drukken.

Zeer aangename verrassing

Wat staat er allemaal op het menu in dit actie-avontuur: veel gevechten en discussies, een beetje verkenning en raadsels die je moet oplossen, QTE’s, enkele manoeuvreeropdrachten aan boord van je schip en vooral een sterk, rijk en gevarieerd avontuur. Je bent er ook even zoet mee, want wij deden er bijna 20 uur over om de 16 hoofdstukken van de game af te werken. Als kers op de taart is ‘Marvel’s Guardians of the Galaxy’ ook visueel een voltreffer. Wij hebben de game uitgeprobeerd op een Xbox Series X en hij zag er gewoonweg schitterend uit, een van de mooiste games van de nieuwe generatie. Geen twijfel mogelijk: ‘Marvel’s Guardians of the Galaxy’ is de aangename verrassing van dit eindejaar.