VUB dient klacht in na verregaand grensoverschrijdend gedrag in studentenkring

VUB dient klacht in na verregaand grensoverschrijdend gedrag in studentenkring
Belga / H. Kaghat

Nadat de VUB zeer recentelijk op de hoogte werd gebracht van het grensoverschrijdend gedrag, is vrijwel meteen beslist om een klacht in te dienen. Mogelijk is er sprake van strafrechtelijke feiten, geeft de universiteit aan. Tegelijkertijd werd een tuchtprocedure opgestart. De betrokken studenten krijgen een campusverbod.

ACTIVITEITEN OPGESCHORT

Het grensoverschrijdend gedrag vond plaats tijdens de activiteiten van een studentenkring. Bijgevolg zijn de activiteiten van die studentenkring tijdelijk opgeschort. De slachtoffers krijgen van de Brusselse universiteit de nodige juridische en psychologische bijstand.

BEGELEIDING EN ONDERSTEUNING

«Grensoverschrijdend gedrag wordt niet getolereerd aan de VUB. Ons meldpunt YANA neemt elke klacht bijzonder ernstig. Wanneer grensoverschrijdend gedrag zich voordoet, ondernemen we actie en voorzien we de nodige begeleiding en ondersteuning van melders en slachtoffers doorheen het, voor hen loodzware, proces. Ze staan er niet alleen voor», verduidelijkt VUB-rector Jan Danckaert.

De Brusselse universiteit onthoudt zich in belang van de strafklacht en de tuchtprocedure voorlopig van verdere commentaar.