Zevende en achtste explosie in Sri Lanka, regering kondigt avondklok aan

Zevende en achtste explosie in Sri Lanka, regering kondigt avondklok aan

Sri Lanka is vandaag getroffen door een zevende en achtste explosie. Daarbij zouden opnieuw doden gevallen zijn. Dat meldt de lokale politie in Colombo. De regering van het eiland heeft intussen de avondklok aangekondigd. Het eiland werd vandaag opgeschrikt door een reeks aanslagen. Bijna gelijktijdig vonden er explosies plaats in drie kerken en drie luxehotels. Later vandaag was er sprake van een zevende explosie in een hotel in Dehiwala, in het zuiden van Colombo. Daar zouden volgens de politie twee doden zijn gevallen.

De politie maakte vervolgens gewag van een achtste explosie, met name in Orugodawatta, in het noorden van Colombo. Het is niet duidelijk of er daar slachtoffers zijn gevallen.

De balans is zwaar: momenteel is er sprake van bijna 185 doden en zeker 400 gewonden. Onder de slachtoffers zijn ook zeker 35 buitenlanders, onder wie zeker één Portugees. Het ministerie van Defensie heeft deze namiddag aangekondigd dat vanaf 18 uur (plaatselijke tijd) de avondklok van kracht is. Die geldt zeker tot maandag 6 uur.

Bron: Belga