Zestien personen verhoord in fraudeonderzoek Belgisch voetbal, Peter Maes voorwaardelijk vrijgelaten

Zestien personen verhoord in fraudeonderzoek Belgisch voetbal, Peter Maes voorwaardelijk vrijgelaten

Naar aanleiding van de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic in het fraudeonderzoek in het Belgisch voetbal hebben speurders zestien personen verhoord, onder wie trainer Peter Maes en zijn vriendin. Peter Maes werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid, maar is vandaag vervolgens onder voorwaarden vrijgelaten. Dat maakte het federale parket vandaag bekend. De vriendin van Peter Maes is na politieverhoor vrijgelaten. Er hadden dinsdagochtend drie huiszoekingen plaats, twee in Lommel en eentje in Duffel. In oktober 2018 bracht Peter Maes al een nacht in de cel door. Hij was toen nog trainer van Sporting Lokeren.

Het federale parket liet vandaag weten dat alle zestien ondervraagde personen banden hadden met Lokeren of KRC Genk of Dejan Veljkovic. KRC Genk is ook een ex-club van Peter Maes. De Limburgse onderzoeksrechter heeft dinsdag verschillende huiszoekingen en verhoren bevolen in het kader van het onderzoek van het federale parket naar een criminele organisatie in de voetbalwereld, schriftvervalsing, witwaspraktijken en private corruptie. De actie vloeide voort uit de verklaringen van de spijtoptant.

Ex-trainer Peter Maes en zijn vriendin werden gisteren voor verhoor van hun vrijheid beroofd. In tegenstelling tot zijn vriendin bracht Peter Maes weer een nacht in de cel door. De speurders riepen gisteren acht personen op voor verhoor. Vanochtend werden nog zes personen voor verhoor opgeroepen.

Deze tussenkomst heeft volgens het federale parket betrekking op het financiële luik van het onderzoek. Mogelijk was er een zwart geldcircuit. Het gerecht wil het traject bepalen van relatief grote geldbedragen, die mogelijk door Peter Maes als verdoken commissie ontvangen zijn. Het parket voegde eraan toe dat deze actie geen verband houdt met het onderzoeksluik naar matchfixing.

Bron: Belga