Zesentwintig nieuwe lijken gevonden, balans loopt op tot vijftig

Zesentwintig nieuwe lijken gevonden, balans loopt op tot vijftig

De dodentol bij de bosbranden in de omgeving van Athene is opgelopen tot 50. In de buurt van de havenstad Rafina, op minder dan 25 kilometer ten oosten van de Griekse hoofdstad, werden 26 nieuwe lijken gevonden. Dat melden het Rode Kruis en de plaatsvervangende burgemeester van Rafina, Georgios Kokkolis, vanochtend. De omgeving rond Rafina, en met name het nabijgelegen dorp Mita, is het gebied dat het zwaarste getroffen is door de bosbranden. Volledige straten brandden er af. De vorige balans van de publieke radio ERT, op basis van de reddingsdiensten en ziekenhuizen, maakte gewag van 24 doden. Meer dan 150 mensen raakten daarnaast gewond, van wie velen in kritieke toestand verkeren.

Volgens ERT hebben vissers, de kustwacht en omwonenden met boten meer dan 700 mensen gered die uit schrik van de vlammen hun toevlucht zochten aan de zee. Duizenden mensen brachten de nacht door in de openlucht, in hun auto of in sporthallen, luidde het voorts.

In de loop van de nacht werden de meeste branden onder controle gebracht, nadat de hevige wind was gaan liggen. Blusvliegtuigen en -helikopters worden nu ingezet om de laatste brandhaarden te doven.

Bron: Belga