Zes soldaten van Syrisch bewind gedood bij gevechten tegen troepen van Ankara

Zes soldaten van Syrisch bewind gedood bij gevechten tegen troepen van Ankara

In het noorden van Syrië zijn zes soldaten van het Syrische bewind gedood bij gevechten met troepen van Turkije, zo heeft een ngo gemeld. Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) kwam het dinsdag, voor het eerst sinds de start van het Turkse offensief in de grenszone op 9 oktober, tot "hevige gevechten" tussen troepen van het bewind in Damascus en troepen van Turkije. Artillerievuur van de troepen van Ankara viseerde troepen van het Syrische bewind en "gevechten met machinegeweren" deden zich 's morgens voor in de omgeving van het dorp Al-Assadiya, bij de Syrisch-Turkse grens, meldde SOHR (Syrian Observatory for Human Rights).

Het zijn volgens het observatorium de "eerste gevechten" tussen de twee kampen sinds de lancering door Ankara van het offensief dat de Koerdische troepen uit de betrokken zone moet verjagen. Het offensief dwong de Koerden toenadering te zoeken tot het bewind van Bashar al-Assad, dat op zijn beurt op het terrein ondersteund wordt door Rusland.

Assad kon de jongste weken troepen opstellen in noordelijke delen van het land waarover hij jarenlang geen controle had. Die troepen bevinden zich nu in de nabijheid van Turkse soldaten.

bron: Belga