Zelfmoordterroristen betrokken bij minstens twee explosies in Sri Lanka

Zelfmoordterroristen betrokken bij minstens twee explosies in Sri Lanka

Bij minstens twee explosies op Sri Lanka waren zelfmoordterroristen betrokken. Dat zegt de politie op basis van getuigenverklaringen. Het aantal doden blijft intussen verder oplopen. Het eiland werd vanochtend opgeschrikt door een reeks aanslagen. Bijna gelijktijdig vonden er explosies plaats in drie kerken en drie luxehotels. Later zondag was er sprake van een zevende explosie in een hotel in Dehiwala, in het zuiden van Colombo. Daar zouden volgens de politie twee doden zijn gevallen.

De politie maakte deze middag gewag van een achtste explosie, met name in Orugodawatta, in het noorden van Colombo. Drie agenten waren daar een gebouw binnen gedrongen op zoek naar een mogelijke verdachte. Een terrorist liet zichzelf ontploffen en daarbij kwamen ook de drie agenten om het leven.

Ook bij de explosie in het Cinnamon Grand Hotel in Colombo zondagochtend was een zelfmoordterrorist betrokken, zeggen getuigen. De terrorist liet zijn bom ontploffen terwijl hij in een restaurant in een rij stond. Mensen schoven er aan voor een buffet ter gelegenheid van Pasen.

"Het was totale chaos", zegt een medewerker van het hotel. Nog volgens getuigen was de dader een inwoner van Sri Lanka die sinds zaterdag in het hotel logeerde. Intussen loopt het aantal slachtoffers verder op. Volgens ziekenhuisbronnen zijn er nu al 191 doden en meer dan 500 gewonden geteld.

De politie zou ook enkele daders op het spoor zijn, maar een officiële bevestiging van dat nieuws is er nog niet.

Bron: Belga