Yellow Tigers starten kwalificatietoernooi met 1-3 nederlaag tegen Duitsland

Yellow Tigers starten kwalificatietoernooi met 1-3 nederlaag tegen Duitsland

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg (CEV 9) heeft zijn eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Nederlandse Apeldoorn met 1-3 (31-33, 24-26, 26-24 en 22-25) verloren van Duitsland (CEV 6). De laatste zege van de Yellow Tigers tegen Duitsland dateert van 2013 en ook vandaag was vrij snel duidelijk dat winnen moeilijk zou worden, ook al verliepen de sets gelijkopgaand en hadden de Belgen genoeg kansen om de eerste twee sets in hun voordeel te beslissen.

Duitsland kwam echter 0-2 voor, waarna de Tigers pas in de derde set met setwinst in de wedstrijd konden blijven. In set vier maakten onze oosterburen het echter met 22-25 af. Voor Duitsland was het al de tweede zege op rij, eerder wonnen ze met 3-1 van Turkije (CEV 4). De Turken stelden vandaag orde op zaken met een 3-1 zege tegen Kroatië (CEV 10). Duitsland komt zo met zes punten aan de leiding, voor Turkije (3), Kroatië (0) en België (0). Kroatië is morgen de eerstvolgende tegenstander.

De Yellow Tigers van bondscoach Gert Vande Broek starten zo met een nederlaag aan het toernooi van de laatste kans op een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Er valt in Apeldoorn nog één olympisch ticket te verdelen onder de acht deelnemende landen. De andere poule bestaat uit Azerbeidzjan (CEV 11), Bulgarije (CEV 7), Nederland (CEV 3) en Polen (CEV 8).

De teams die op plaatsen één en twee in hun poule eindigen, stoten door naar de halve finales, die zaterdag plaatsvinden. De winnaar van de finale, die zondag doorgaat, mag komende zomer naar Japan afreizen.

Vorig jaar grepen de Yellow Tigers naast olympische kwalificatie op het intercontinentaal toernooi in Italië. Ze verloren er met 0-3 van Nederland en Italië, dat zich voor Tokio plaatste, en wonnen met 3-0 van Kenia. Naast Italië wisten Servië, China, de Verenigde Staten, Brazilië en Rusland al een olympisch ticket te veroveren. Ook gastland Japan is al zeker van deelname. Op de continentale OKT's worden nog vijf tickets verdeeld.

Bron: Belga