WTA Hobart: Elise Mertens is ook in dubbelspel succesvol

WTA Hobart: Elise Mertens is ook in dubbelspel succesvol

Elise Mertens heeft zich met haar partner Demi Schuurs geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar). De Belgisch-Nederlandse combinatie, het derde reekshoofd, versloeg vandaag de Duitse Mona Barthel en de Poolse Magda Linette met 6-2 en 6-4. De match duurde 57 minuten.

In de kwartfinales nemen Mertens en Schuurs het op tegen Alison Van Uytvanck en de Duitse Anna-Lena Friedsam.

Met Kirsten Flipkens staat nog een derde Belgische in de kwartfinales van het dubbel.

Elise Mertens (WTA 36) plaatste zich vandaag ook voor de kwartfinales van het enkeltoernooi. Als titelverdedigster klopte ze in de tweede ronde de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 71) met twee keer 6-4.

"Ze is een lastige speelster met goeie slagen, vooral met haar forehand. Ik heb geprobeerd mijn spel te spelen en haar fouten te laten maken. Ik ben tevreden over mijn match", zei Mertens na haar overwinning.

In de kwartfinales neemt tweede reekshoofd Mertens het op tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA 85) of de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 64).

Kirsten Flipkens (WTA 73) speelt haar partij van de tweede ronde tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA 89) morgen. Alison Van Uytvanck (WTA 78) werd gisteren in de eerste ronde uitgeschakeld door haar dubbelpartner Friedsam (WTA 507).

Bron: Belga