WK kunstschaatsen - Loena Hendrickx is nog onzeker

WK kunstschaatsen - Loena Hendrickx is nog onzeker

Het is nog onzeker of Loena Hendrickx over vier weken kan meedoen aan de wereldkampioenschappen kunstschaatsen. Momenteel ondervindt de beste Belgische veel last van een rugblessure. De wereldtitelstrijd wordt gehouden van 18 tot en met 24 maart in het Japanse Saitama. Het was geen optie voor Hendrickx om dit weekend mee te doen de Challenge Cup in Den Haag, zegt haar coach Carine Herrygers. "We verkeren in onzekerheid."

Het probleem zit in de ruggenwervels, die de rijdster belemmeren sprongen te maken. Daardoor moest ze begin vorige maand afzeggen voor de Europese titelstrijd in Minsk.

De 19-jarige Hendrickx is wel volop in training. Herrygers gelooft niet dat het voor een topresultaat op de WK in Japan een bezwaar hoeft te zijn dat Hendrickx al maanden geen wedstrijd meer heeft gereden. Op wedstrijdniveau kwam ze begin november in Helsinki voor het laatst in actie. Ze werd bij de Grand-Prix-wedstrijd daar vijfde.

Herrygers begeleidt in Den Haag de Nederlandse kampioen Thomas Kennes en een aantal Belgische junioren. Ze heeft in Turnhout, samen met nieuwbakken coach Jorik Hendrickx, de oudere broer van Loena, en nog twee andere coaches dertig rijders en rijdsters onder haar hoede.

Bron: Belga