WK basket (v) - Emma Meesseman gelooft in kansen tegen de Verenigde Staten

WK basket (v) - Emma Meesseman gelooft in kansen tegen de Verenigde Staten

Door Frankrijk helemaal te overklassen, plaatsten de Belgian Cats zich vrijdagavond in het Spaanse Tenerife voor de halve finales van het WK basketbal voor vrouwen. Daarin wacht topfavoriet de Verenigde Staten. Emma Meesseman gelooft dat de Amerikaanse basketbalgrootmacht te pakken is. De Belgische basketbalvrouwen speelden onder impuls van Meesseman (16 punten en 9 rebounds) een nagenoeg perfecte eerste helft. Na de rust smoorden ze een Franse poging tot remonte in de kiem. "We speelden 40 minuten heel goed, intelligent en agressief. Dat is het soort basket dat we willen spelen", zei de 25-jarige West-Vlaamse, die deze zomer voor het eerst in vijf jaar niet deelnam aan de Amerikaanse WNBA om het WK te kunnen voorbereiden met de Belgian Cats.

"Deze overwinning verdienen we evenzeer als de bronzen medaille op het EK vorig jaar. We winnen niet per toeval of door geluk", benadrukte Meesseman. "We gingen met 22 punten voorsprong de rust in en wisten dat Frankrijk het daar niet bij zou laten. We moesten dus voortgaan op hetzelfde elan, want een wedstrijd is nooit voorbij. We hadden het even moeilijk, dat hoort er ook bij. Je moet leren om met zo'n mindere periodes op een volwassen manier om te gaan. Het was zaak om kalm te blijven en als ploeg te spelen."

In hun eerste WK-deelname schoppen de Cats het meteen tot de halve finales. Daarin wacht de Verenigde Staten. Maar volgens Meesseman is België niet kansloos tegen de wereld- en olympische kampioen. "We hebben een gunstige uitgangspositie", aldus de center. "We hebben niets te verliezen. Ik ken de Amerikaanse speelsters, het wordt zonder twijfel een enorm zware opdracht. Maar ze spelen niet ontzettend snel. Als we met evenveel energie spelen als tegen Frankrijk, kunnen we misschien wel stunten. We zijn hongerig en willen altijd meer."

Bron: Belga