WK 2018 - "We moeten beter doen en zelfkritisch zijn"

WK 2018 - "We moeten beter doen en zelfkritisch zijn"

"We moeten beter doen en aan zelfkritiek doen. We slikten vijf doelpunten in drie wedstrijden. Zo zal het niet lukken om tot het einde in het toernooi te blijven", zo verklaarde de Spaanse bondscoach Fernando Hierro maandag na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen Marokko op de laatste speeldag in WK-groep B. Spanje kroonde zich zo met veel moeite tot poulewinnaar, Portugal bleef immers eveneens op een draw steken tegen Iran: 1-1. "We zeiden gisteren dat we in moeilijkheden zouden komen tegen Marokko, want het heeft een heel goede selectie. Ze verloren twee wedstrijden met 1-0, terwijl ze beter hadden verdiend", stelde Hierro, die vlak voor het WK overnam van de ontslagen Julen Lopetegui. "Maar ondanks alle moeilijkheden zijn we toch eerste in onze groep. Dat was het doel."

In de achtste finales spelen de Spanjaarden tegen gastland Rusland. "De Russen zullen op veel supporters kunnen rekenen. Maar een wedstrijd win je op het terrein, niet ernaast. We hebben spelers die het gewoon zijn om in zo'n sfeer te spelen. We hebben de drie wedstrijden van Rusland gezien. We weten dat het een moeilijke tegenstander is. Nu weten we hoe het werkt: ofwel winnen we ofwel pakken we onze valiezen en keren we terug naar huis. Op 1 juli (wanneer Spanje het tegen Rusland opneemt) weten we of we het kampioenengeluk aan onze zijde hebben."

Marokko was nog voor het duel met Spanje uitgeschakeld voor de achtste finales, het beëindigt het WK met 1 punt. "We hadden heel graag Spanje geklopt, daarvoor waren we hier vanavond", verklaarde de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard. "Ons hele team moet geprezen worden voor dit WK. We hadden een gebrek aan ervaring, maar we waren er dan ook 20 jaar lang niet bij op het WK."

Bron: Belga