WK 2018 - Poolse bondscoach haalt kwaliteitsgebrek aan als reden voor nederlaag tegen Senegal

WK 2018 - Poolse bondscoach haalt kwaliteitsgebrek aan als reden voor nederlaag tegen Senegal

De Poolse bondscoach Adam Nawalka gaf dinsdag na de 1-2 nederlaag tegen Senegal in groep H op het WK in Rusland toe dat het kwaliteitsverschil tussen beide teams te groot was. "Ons tactisch plannetje was klaar, maar we haalden het niveau niet dat we moesten halen", aldus Nawalka. "Er zijn heel veel elementen waarover ik ontevreden ben. Het ontbrak ons aan dynamiek. Na de rust speelden we beter, maar dat volstond niet. We scoorden geen tweede doelpunt. Op een WK moet je ook gewoon beter spelen als je een beter resultaat wil."

Nochtans startte Polen heel aanvallend met spitsen Robert Lewandowski en Arkadiusz Milik. "We benutten onze kwaliteiten. Aan de offensieve opstelling lag het zeker niet. We maakten te veel fouten. Ons voetbal was niet vloeiend. Als je mooie acties wil maken, moet je meer kwaliteit voor de dag brengen. Dat lukte niet."

Ook defensief gingen de Polen de mist in. "De twee treffers van Senegal kwamen er na een fout van ons. Dat bevalt me totaal niet. We gaan de volgende match grondig voorbereiden en willen lessen trekken uit de nederlaag. Mijn team beschikt over de fysieke paraatheid om tot het uiterste te gaan tegen Colombia", toonde Nawalka zich strijdvaardig.

Bron: Belga