WK 2018 - Kroatische bondscoach kijkt uit naar achtste finale tegen Denemarken

WK 2018 - Kroatische bondscoach kijkt uit naar achtste finale tegen Denemarken

Een veredeld Kroatisch B-elftal heeft dinsdag IJsland met 2-1 verslagen op de slotspeeldag in WK-groep D. Kroatië beëindigt zo de groepsfase als poulewinnaar met 9 op 9. In de achtste finales wacht een duel met Denemarken. "We hebben gedaan wat we wilden doen", zei de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic. "IJsland heeft karakter en discipline getoond, maar ik wil ook mijn spelers feliciteren, want we hebben gewonnen en dat was het enige dat ons interesseerde."

"Negen punten hebben we, dat had niemand verwacht", aldus Dalic. "Maar nu moeten we de drie groepsmatchen achter ons laten en ons concentreren op Denemarken. We hebben ons werk gedaan, maar nu komen de belangrijkste zaken. Denemarken lijkt op IJsland. Het is een team met karakter en discipline."

IJsland slaagde er niet in zich alsnog te plaatsen voor de achtste finales. "Sinds het begin van het toernooi is Kroatië indrukwekkend", verklaarde de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson. "Het zou me niet verbazen als ze de prestatie van Slaven Bilic en zijn ploegmaats herhalen (halve finales op WK 1998, nvdr.)."

Hallgrimsson had verwacht weinig balbezit te hebben tegen de Kroaten. "Toch is het nog niet zo vaak gebeurd dat we zoveel kansen creëren tegen een team dat zo sterk is als Kroatië. Ik ben ontgoocheld over het resultaat, maar tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben."

Bron: Belga