Witte Huis vraagt om Trumps jongste zoon met rust te laten

Witte Huis vraagt om Trumps jongste zoon met rust te laten

Het Witte Huis heeft dinsdag opgeroepen het privéleven van Trumps jongste zoon Barron te respecteren, een traditie die altijd werd nageleefd in Amerika. "Er bestaat een oude traditie die stelt dat de kinderen van presidenten ver weg van de schijnwerpers mogen opgroeien", klonk het in een korte verklaring. "Het Witte Huis verwacht dat deze traditie wordt verdergezet."

Op sociale media werd al verschillende keren de spot gedreven met de tienjarige zoon van Trump. De eerste keer toen hij bij de overwinningsspeech van zijn vader een verveelde indruk maakte, en een tweede keer op Trumps inauguratiedag.

Katie Rich, een medewerkster van het programma Saturday Night Live' tweette toen dat Barron "Amerika's eerste schutter in het thuisonderwijs zou worden". Meteen volgden negatieve reacties en haar werkgever NBC besloot haar te schorsen. "Ik biedt mijn oprechte verontschuldigingen aan voor deze ongevoelige tweet. Ik heb erg veel spijt van wat ik deed en van mijn beledigende woorden spijt van. Het was onvergeeflijk en het spijt me zo", zo excuseerde Rich zich achteraf.

Na het incident nam onder meer Chelsea Clinton, die een deel van haar jeugd in het Witte Huis doorbracht, het op voor Trumps zoon. "Barron Trump verdient het om een kind te zijn, net als alle andere kinderen", zo tweette de dochter van Bill en Hillary Clinton.

Barron Trump is de zoon van Donald Trump en zijn vrouw Melania. De president heeft nog vier volwassen kinderen uit zijn eerdere huwelijken.

Bron: Belga