Wim Vandeven keert terug in de topsport als trainer van Hanne Maudens

Wim Vandeven keert terug in de topsport als trainer van Hanne Maudens

Wim Vandeven, die Tia Hellebaut naar olympisch goud loodste in Peking en Hans Van Alphen naar een vijfde plaats op de Spelen in Londen, keert terug in de topsport. De partner van Hellebaut is de nieuwe coach van zevenkampster Hanne Maudens (21), het nummer tien van het afgelopen EK in Berlijn. "Hanne heeft mij de week na de Memorial gevraagd of ik interesse had om haar te begeleiden", vertelt Vandeven. "Sinds de Spelen in Rio heb ik geen topsporters meer begeleid, maar de sabbatperiode deed deugd. Dan kan je het even wat meer vanop een afstandje bekijken. Gezien het potentieel en de motivatie van Hanne zag ik dat helemaal zitten. Er moesten alleen enkele praktische zaken worden opgelost. Zij woont in Wetteren, ik in Tessenderlo. Ik heb natuurlijk mijn kine-praktijk."

Maudens geldt al langer als een grote belofte in de Belgische atletiek, maar haar grote doorbraak kwam er in mei, toen ze in Götzis 6.252 punten scoorde op de zevenkamp. Ze ging zo onder meer Tia Hellebaut voorbij. "Zelf heb ik ook via Tia van Hanne gehoord", zegt Vandeven. "Ze won een medaille in het verspringen op de Europese jeugdspelen in 2013, en Tia was daar aanwezig. 'Die kan wel iets', vertelde ze mij toen ze thuiskwam."

Vandeven bleef Maudens opvolgen, en gelooft in haar mogelijkheden. "Haar progressie van de laatste jaren is heel mooi en stelselmatig. Waar het schip zal stranden, is moeilijk te zeggen. Er was ook lang geen haar op mijn hoofd dat Tia olympisch kampioen zag worden. Hanne kan zowel fysiek als technisch nog beter. Ik zie in alle disciplines nog marge."

Bron: Belga