Waterloo Ducks triomfeert in Euro Hockey League na "Duitse wedstrijd"

Waterloo Ducks triomfeert in Euro Hockey League na "Duitse wedstrijd"

Waterloo Ducks is pas de tweede Belgische ploeg die de finale van de Euro Hockey League bereikt. In 2013 was Dragons, gisteren door de Ducks uitgeschakeld, verliezend finalist. De ontmoeting met Mannheimer HC vandaag was een fysieke slag, zei Waterloo-coach Xavier De Grève. "Er waren veel man-tot-mangevechten. We speelden met veel passie. In België zijn we het gewoon om met een zoneverdediging te spelen. Daar geef ik de voorkeur aan. Dat het voor de vijfde achtereenvolgende wedstrijd tot shoot-outs kwam, is voor mij geen verrassing. De krachtverschillen tussen de teams zijn heel klein."

Waterloo beschikt over routiniers als captain John-John Dohmen, Simon Gougnard, Elliot Van Strydonck en doelman Vincent Vanasch. Maar vergeet niet, zegt De Grève, dat daarbij een vijftal jongens van net twintig komen die zich aan het hoge niveau optrekken. Eén van hen, Romain Penelle, smaakte het grote genoegen de beslissende shoot-out in een goal om te zetten.

Volgens Gougnard, zelf een zeer fysieke speler met een groot loopvermogen, was het echt een Duitse wedstrijd. "Zo spelen we in België niet vaak. Mannheim legde ons het spel op. Met onze fitheid hebben we tot het eind goed kunnen spelen. We zijn echt klaar voor de finale."

Bron: Belga