Wall Street verheugd over Chinese cijfers

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met stevige plussen gesloten. De onverwachte stijging van de Chinese export zorgde ook op Wall Street voor optimisme. Beleggers verwerkten daarnaast weer een stroom aan bedrijfscijfers, met Kraft Heinz als negatieve uitschieter.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent in de plus op 26.378,19 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 1,9 procent hoger gezet op 2.938,09 punten en techbeurs Nasdaq kreeg er 2,2 procent bij op 8.039,16 punten.

Net als eerder op de dag in Europa schoven beleggers hun zorgen over een vertraging van de wereldeconomie aan de kant. Ook nam de vrees voor een valutaoorlog af na stabilisatie van de Chinese yuan. Vooral techfondsen profiteerden van de situatie. Zo won Apple ruim 2 procent en Facebook ging zo'n 3 procent vooruit.

Kraft Heinz leverde bijna 9 procent aan beurswaarde in. Het levensmiddelenconcern boekte fors minder winst op een lagere omzet. Daarbovenop deed het bedrijf een tweetal afschrijvingen van in totaal 1,2 miljard dollar.

Perrigo kwam met beter dan verwachte resultaten naar buiten. Maar de winst en omzet van de maker van verzorgings- en geneesmiddelen daalden wel. Het aandeel ging een kleine 7 procent onderuit.

Bron: Belga