Vrouw van schutter Orlando vrijgelaten op borg

Vrouw van schutter Orlando vrijgelaten op borg

De weduwe van de schutter die tientallen mensen in een nachtclub in het Amerikaanse Orlando heeft doodgeschoten, is op borg vrijgelaten. Dat berichtten Amerikaanse media. Noor Salman vormt geen gevaar voor de maatschappij en houdt er geen extremistische standpunten op na, zo oordeelde rechter Donna Ryu volgens de krant Orlando Sentinel. De 31-jarige had onschuldig gepleit aan obstructie van de rechtsgang en hulp en medeplichtigheid aan haar echtgenoot Omar Mateen. Hij had 49 mensen om het leven gebracht bij de aanval in juni. De politie schoot de dader dood, die trouw had gezworen aan terreurgroep Islamitische Staat (IS).

John Mina, hoofd van de politie in Orlando, zei in een verklaring "teleurgesteld" te zijn door de beslissing om Salman op borg vrij te laten. Wel heeft hij er "alle vertrouwen" in dat ze uiteindelijk voor de rechter zal worden gebracht.

De Amerikaanse overheid heeft twee dagen om tegen de beslissing in beroep te gaan. Volgens de aanklagers vergezelde Salman haar echtgenoot toen hij de nachtclub verkende voor de schietpartij.

De moeder en oom van Salman hebben hun huis als onderpand gebruikt om de borg van 500.000 dollar te kunnen inlossen. De weduwe zal onder elektronische observatie staan.

Bron: Belga