Vrijgelaten Palestijnse tiener wil verder strijden voor gelijke rechten

Vrijgelaten Palestijnse tiener wil verder strijden voor gelijke rechten

De Palestijnse tiener die bijna acht maanden in de gevangenis doorbracht omdat ze twee Israëlische soldaten had geslagen, wil blijven strijden voor Palestijnse rechten nu ze is vrijgelaten uit de gevangenis. Ahed Tamimi kondigde aan dat "het verzet voortgaat, vooral voor gelijke rechten". Tamimi is een symbool geworden van het Palestijnse verzet tegen de Israëlische militaire bezetting, terwijl veel Israëli's haar van provocatie beschuldigen. Haar zaak leidde tot internationale kritiek op Israël rond de behandeling van Palestijnse jongeren in Israëlisch militaire rechtbanken.

Tamimi sloeg Israëlische soldaten. Of ze dat opnieuw zou doen, liet ze in het midden. "Ik kan niet zeggen wat er in de toekomst zal gebeuren. Ik ben vrij onder probatie, ik zou dus opnieuw gearresteerd kunnen worden. Ik hoop dat Palestina in de toekomst vrij zal zijn zodat dit niet nog eens moet gebeuren."

De tiener werd als een held onthaald in haar dorp Nabi Saleh. Ze zei dat haar tijd in de cel "moeilijk en vernederend" is geweest, maar dat ze er toch heeft kunnen studeren voor haar examens. Tamimi is van plan om rechten te studeren aan de universiteit.

Bron: Belga