Vliegtuigen van Amerikaanse luchtmacht en marine storten neer op zelfde dag

Vliegtuigen van Amerikaanse luchtmacht en marine storten neer op zelfde dag

Een vliegtuig van het demonstratieteam van de Amerikaanse luchtmacht is donderdag neergestort in Colorado, op dezelfde dag dat een vliegtuig van het demonstratieteam van de Amerikaanse marine neerstortte in Tennessee. De piloot van dat laatste vliegtuig heeft het ongeval niet overleefd. Volgens een verantwoordelijke van de Amerikaanse luchtmacht stortte de F-16 van de Thunderbirds neer kort nadat het vliegtuig donderdag boven een ceremonie voor de diploma-uitreiking van de United States Air Force Academy in Colorado Springs had gevlogen, in het westen van de Verenigde Staten, waar ook president Obama aanwezig was. Het toestel stortte neer op ongeveer 9 kilometer van de luchtmachtbasis Peterson.

De piloot kon zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen, en werd na het incident begroet door president Obama die hem liet weten blij te zijn dat hij ongedeerd was.

Een beetje later volgde een F/A-18 Hornet van de Blue Angels, het vliegdemonstratieteam van de Amerikaanse marine, dat neerstortte tijdens het opstijgen vanop de Smyrna Airport in Tennessee. In een mededeling laat de Amerikaanse marine weten dat het ongeval donderdagnamiddag rond 15.00 uur lokale tijd gebeurde aan de start van een oefening en dat de piloot stierf aan zijn verwondingen. De marine zegt ook een onderzoek te zullen voeren naar de oorzaak van de crash.

Bron: Belga