Verkiezingen18 - cdH zet licht op groen voor verkiezingsprogramma voor 2018

Verkiezingen18 - cdH zet licht op groen voor verkiezingsprogramma voor 2018

Het cdH heeft vandaag op een congres in Namen het licht op groen gezet voor het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Meer dan 400 voorstellen werden goedgekeurd. "Het gaat niet om een verkiezingsprogramma dat in steen gebeiteld staat, maar eerder om een geheel van krachtlijnen die onze lokale afdelingen moet inspireren", legt Hamza Fassi-Fihri, vicevoorzitter van het cdH uit.

Volgens partijvoorzitter Benoît Lutgen beschikt zijn partij over drie grote troeven: "De kracht van onze waarden, de creativiteit van ons project en het engagement van ieder van ons". Lutgen schuift ook drie prioriteiten naar voor: de wil om onderwijs centraal te stellen, acties ter ondersteuning van het ondernemerschap en aandacht voor personen met een handicap. Wat die laatste groep betreft, vindt Lutgen dat zij "dezelfde rechten moeten hebben als anderen en niet enkel op papier".

Lutgen noemt de democratische inzet van de komende gemeenteraadsverkiezingen "kolossaal". "De democratie is beschadigd door hen die zich slecht gedragen. Door hen die de democratie gebruiken om hun eigen macht te versterken. (...) De democratie wordt bedreigd door het populisme, het communautarisme, fundamentalisme en nationalisme", aldus Lutgen, die ook liet verstaan dat hij elke samenwerking met de N-VA in de toekomst uitsluit.

Bron: Belga