Verdachte pakketten houden VS in de ban: "Ook pakket verstuurd naar Witte Huis"

Verdachte pakketten houden VS in de ban: "Ook pakket verstuurd naar Witte Huis"

Een verdacht pakket met een mogelijk explosief dat bestemd was voor het Witte Huis, is volgens de Amerikaanse zender CNN onderschept in de basis Joint Base Bolling in Washington. Dat zei een bron bij de politie aan de zender. Het zou gaan om een gelijkaardig pakket als diegenen die verstuurd waren naar de huizen van Bill en Hillary Clinton en Barack Obama en eerder ook aan miljardair George Soros. Volgens de functionaris waren de tuigen rudimentair maar bruikbaar. Het tuig dat naar het Witte Huis was gestuurd bevatte ook projectielen.

Eerder op woensdag had de Amerikaanse Secret Service gemeld dat het twee "verdachte pakketten" had onderschept die bestemd waren voor Obama en Clinton.

"De pakketten werden bij screeningprocedures van de post onmiddellijk als mogelijk explosief geïdentificeerd en werden op gepaste wijze behandeld", aldus een mededeling van de Secret Service. "De beschermde personen hebben de pakketten niet ontvangen en hebben nooit het risico gelopen om ze te ontvangen."

In New York is ook de Time Warner Building, waar zich onder meer kantoren van de Amerikaanse nieuwszender CNN bevinden, ontruimd wegens een verdacht pakket.

Bron: Belga