Veranda's Willems-Crelan bevestigt Wout van Aert voor 2019

Veranda's Willems-Crelan bevestigt Wout van Aert voor 2019

Wout van Aert zal ook volgend jaar de kleuren van Veranda's Willems-Crelan verdedigen. De wielerploeg bevestigde het nieuws vandaag nadat eerder bekend raakte dat Van Aert vanaf 2020 voor het Nederlandse Jumbo zal fietsen. "Net als in de vorige en huidige jaargang zal Sniper Cycling ook komend wielerseizoen over een procontinentale ploeg beschikken. Wout van Aert doet zijn contract uit bij onze ploeg. Onderhandelingen over een verbeterde overeenkomst voor een verlengd verblijf werden eerder al door het teammanagement van Sniper Cycling (wegploeg Veranda's Willems-Crelan en veldritteam Crelan-Charles) stopgezet", luidt het in een persbericht.

"Het teammanagement wilde Van Aert graag langer aan boord houden en deed hem geruime tijd geleden een zeer aantrekkelijk voorstel, maar bijkomende onredelijke eisen van het management van de renner zetten uiteindelijk aan tot deze beslissing", gaat het verder.

"Sniper Cycling benadrukt dat het komend seizoen opnieuw als ambitieuze procontinentale ploeg te zien zal zijn in het profpeloton. Het vertrouwt daarbij zoals steeds op de professionele ingesteldheid van Wout van Aert om de gezamenlijke sportieve doelstellingen na te streven en te realiseren."

Van Aert heeft met Jumbo een akkoord over een contract voor drie jaar, tot eind 2022. De 23-jarige renner, drievoudig en regerend wereldkampioen in het veld, maakte dit voorjaar indruk op de weg. Hij werd onder meer derde in Strade Bianchi en haalde ereplaatsen in de Ronde van Vlaanderen (9e), Gent-Wevelgem (10e) en Parijs-Roubaix (13e).

Bron: Belga