Veertien doden bij gevechten en luchtaanvallen in Jemen

Bij gevechten en luchtaanvallen door de Arabische coalitie zijn zaterdag minstens twaalf aanhangers van al-Qaida en twee leden van de veiligheidsdiensten omgekomen in Aden, de tweede grootste stad van Jemen. Dat melden bronnen binnen de veiligheidsdiensten. De coalitie heeft luchtaanvallen uitgevoerd ter ondersteuning van de ordediensten, die strijden tegen jihadisten van al-Qaida in Al-Mansoera, een residentiële wijk die een extremistisch bolwerk is geworden, aldus dezelfde bronnen.

De gevechten braken zaterdagnamiddag uit nadat de veiligheidsdiensten nieuwe barrières hadden opgezet rond de wijk. Tientallen gewapende en gemaskerde individuen kwamen daarop op straat om de ordediensten terug te dringen, aldus getuigen.

De jihadisten schoten ook op een helikopter van de coalitie, die reageerde door een gemeentelijk kantoor dat werd ingenomen door de jihadisten en een wapendepot onder vuur te nemen. "Minstens twaalf leden van al-Qaida en twee politieagenten kwamen om bij de gevechten en luchtaanvallen", aldus de veiligheidsdiensten, die in een persbericht toevoegen dat ze hun offensief tegen de gewapende terroristische groepen in Mansoera zullen voortzetten om de veiligheid van de inwoners van Aden te verzekeren.

Bron: Belga