Van Puyvelde: "Tegen Engeland spelen we thuiswedstrijd in Rusland"

Van Puyvelde: "Tegen Engeland spelen we thuiswedstrijd in Rusland"

Technisch directeur Chris Van Puyvelde toonde zich na afloop van de loting tevreden met Engeland, Tunesië en Panama, die als tegenstanders uit de bus kwamen voor de groepsfase op het WK van komend jaar in Rusland. "Heel wat van onze spelers zijn in de Premier League actief, tegen Engeland spelen we volgend jaar dan ook een thuiswedstrijd in Rusland", vertelde Van Puyvelde vanavond in het Kremlin in Moskou.

"In deze groep moeten we doorstoten, dat zijn we onszelf verplicht. Al verwacht ik wel dat Tunesië en Panama defensief voor de dag zullen komen tegen ons. Dat worden dus belangrijke wedstrijden, want we moeten wel telkens die drie punten pakken. Het komt er dus op aan veel informatie te verzamelen over de tegenstanders."

Vooraf werd er gesteld dat groep G vermeden moest worden wegens de afstanden die afgelegd moeten worden tussen uitvalsbasis Moskou en de speelsteden Sotsji en Kaliningrad, een Russische exclave die volledig omringd wordt door Polen en Litouwen. Aan uitwijken naar een andere locatie wordt echter niet gedacht. Meer dan waarschijnlijk zullen de Duivels wel twee dagen voor hun wedstrijden naar de speelstad afreizen. "De afstanden in Rusland vallen wel mee, ik denk dus niet dat het veel zin heeft om ons basiskamp alsnog te verhuizen. Bovendien spelen we in Sotsji en daar zijn we al eens geweest", verwees Van Puyvelde naar de oefeninterland die de Rode Duivels er in maart in het olympisch stadion afwerkten tegen Rusland (3-3).

Bron: Belga