Van Overtveldt op driedubbele missie in New York

Van Overtveldt op driedubbele missie in New York

Ons land promoten bij investeerders, Brussel op de kaart zetten als financieel centrum en als het even kan ook het beeld van België als 'failed state' rechttrekken in de Big Apple. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) is zondag met een stevige 'to do'-lijst richting New York vertrokken. Vooral dinsdag wordt het money time, wanneer Van Overtveldt een tweehonderdtal investeerders voor zich krijgt tijdens een panelgesprek op het European-American Forum van Euronext. Samen met topman Thomas Barrett van de Europese Investeringsbank en enkele andere sprekers wil hij hen overtuigen dat het moment gekomen is om te investeren in Europa. Het plan-Juncker - dat mikt op 800 miljard euro aan investeringen - moet daarbij helpen.

Later op de dag zal Van Overtveldt een aantal van die investeerders specifiek op de Belgische troeven wijzen. Dinsdag en woensdag plant hij ook ontmoetingen met verschillende multinationals - waaronder Mastercard - om hen te overtuigen hun Europese pensioenfondsen naar België te halen. Ons land heeft erg aantrekkelijke voorwaarden voor dergelijke fondsen. Bovendien moet het helpen om Brussel te versterken als financieel centrum, een doelstelling uit Van Overtveldts beleidsnota.

Starten doet de N-VA-minister echter met ontmoetingen met Belgische ondernemers en bedrijven in New York. Van hen wil hij maandag onder meer weten hoe ze verzeild raakten in de stad die nooit slaapt, wat hun plannen zijn, hoe ze nog naar België kijken van over de plas en of ze nog investeringen plannen.

Bron: Belga