Van der Poel vol ongeloof na triomf voor thuispubliek in Amstel Gold Race

Van der Poel vol ongeloof na triomf voor thuispubliek in Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel reageerde vol ongeloof nadat hij het thuispubliek in extase had gebracht met zijn zege in de Amstel Gold Race (Ned/WorldTour). "Dit kan ik nog niet bevatten", zei de Nederlander van Corendon-Circus in een flashreactie. Meteen na zijn zege was Van der Poel tot tranen toe bewogen, en in het eerste tv-interview was hij nog steeds emotioneel. "Ongelooflijk. Goh. Pas de laatste 300 meter zag ik eigenlijk dat we nog konden winnen. Dat dat de eerste groep was. En goh, dat het nog lukt, dat had ik echt niet verwacht. Pfft, ongelooflijk. Ik kan dit nog niet bevatten. Geen idee hoe dit mogelijk is, hoe ik dit heb gedaan", toonde hij zijn eigen verbazing.

Op ruim veertig kilometer van de finish was Van der Poel de eerste grote naam die de wedstrijd probeerde open te breken. "Op de Gulperberg had ik geprobeerd te anticiperen, en daardoor kon ik op de Kruisberg net niet aanpikken. Ik had gehoopt daar net over te gaan. Dat lukte niet, maar ik voelde dat er echt nog wel iets in de benen zat in de finale. Dan ben ik gewoon 'vol vol' beginnen te rijden. Ik had nog een heel goed gevoel."

"Ik hoopte dat ze voorin wat naar elkaar zouden beginnen kijken omdat je daar toch met grote namen zit. En, ja, ik steeg boven mezelf uit. Zeker omdat je voelt dat er nog iets in je benen zit. Je merkt in zulke klassiekers dat het bij iedereen heel moeizaam gaat op het einde. Op instinct ga ik nog eens aan, rijd ik net weg met een groepje en komen we nog aansluiten..."

Waar houdt dit op? "Geen idee. Ik ga eerst hier van proberen te genieten."

Bron: Belga