Van Avermaet moet enkel Colbrelli voorlaten in sprint bergop

Van Avermaet moet enkel Colbrelli voorlaten in sprint bergop

Greg Van Avermaet (CCC Team) is vandaag als tweede geëindigd tijdens de vierde rit van de Ronde van Oman (2.BC). In een sprint bergop was enkel de Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) sneller. De Kazak Alexey Lutsenko (Astana) blijft aan de leiding. Met zijn 131 kilometer tussen Yiti en het Oman Convention and Exhibition Centre was rit 4 de kortste van deze Ronde van Oman. Drie beklimmingen van Al Jabal Street in de tweede wedstrijdhelft en een licht oplopende finish konden voor animo zorgen.

Nathan Van Hooydonck (CCC Team) koos samen met de Colombiaan Darwin Atapuma en de Amerikaan Ian Boswell voor de lange vlucht. In een tweede schuif sloten ook de Fransen Damien Gaudin en Jérémy Leveau aan. Terwijl Boswell onderweg alle prijsjes meepikte, zorgde het Astana Pro Team van leider Alexey Lutsenko er in de achtergrond voor dat de voorsprong niet ver boven de vier minuten ging.

In het laatste wedstrijduur werd het peloton stevig uitgedund door de hellingen. Een flink deel van de sprinters was zo uitgeschakeld voor winst. Ondanks het hoge tempo in de achtervolging hielden Van Hooydonck, Boswell en Atapuma stand tot in de slotkilometers, maar uiteindelijk waren ze er toch aan voor de moeite en werd het een sprint voor de ritzege.

En in die spurt boekte Colbrelli de allereerste seizoenszege van Bahrein-Merida, één van de drie WorldTour-teams die bij de start van de etappe nog droog stond. Er finishten vier Belgen in de top tien van de rit: Van Avermaet, Benjamin Declercq (zesde), Baptiste Planckaert (achtste) en Milan Menten (negende).

Van Avermaet stijgt dankzij de bonificatieseconden naar plaats twee in het algemene klassement. Hij heeft nu veertien seconden achterstand op leider en titelverdediger Lutsenko. De Ronde van Oman eindigt donderdag. Morgen wacht de koninginnenetappe met aankomst bovenop de Green Mountain.

Bron: Belga