Valverde triomfeert op Mas de la Costa, Lopez neemt leiderstrui opnieuw over van Teuns

Valverde triomfeert op Mas de la Costa, Lopez neemt leiderstrui opnieuw over van Teuns

Wereldkampioen Alejandro Valverde (Movistar) heeft vandaag de zevende etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De 39-jarige Spanjaard haalde het na 183,2 kilometer vanuit startplaats Onda tot de aankomst boven op Mas de la Costa in een sprintje voor de Sloveen Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en de Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana), die opnieuw de leiderstrui overneemt van Dylan Teuns (Bahrain-Merida). De Limburger verloor na zijn tweede plaats van gisteren ettelijke minuten. Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) reed lange tijd aan de leiding als één van de laatste overblijvers van een vroege vlucht van acht. Samen met Sergio Henao (UAE Emirates) werd hij bij het begin van de slotklim gegrepen door het peloton. Ook Jelle Wallays (Lotto Soudal) maakte aanvankelijk deel uit van de vroege vlucht, maar werd eerder gelost.

Op de slotklim voerde de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar) de forcing, maar hij raakte niet verlost van Lopez, Valverde en Roglic. In de steile sprint bergop werd Quintana uiteindelijk vierde. Valverde triomfeerde nipt voor Roglic.

Morgen wacht de renners in de achtste etappe opnieuw een heuvelachtig parcours. De enige geregistreerde col, de Puerto de Montserrat (tweede categorie), ligt in de eindfase van de rit. De aankomst ligt in het dal van Igualada.

Bron: Belga