Twintig lichamen geborgen na brand op schip in Californië

Twintig lichamen geborgen na brand op schip in Californië

De lichamen van twintig slachtoffers van de brand op een boot voor de kust van Californië zijn uit het wrak gehaald en er wordt niet meer naar overlevenden gezocht, zo hebben functionarissen gezegd. Veertien mensen worden nog vermist en verondersteld wordt dat ze zijn omgekomen in de brand, die rond 3.30 uur in de nacht van zondag op maandag (plaatselijke tijd) was uitgebroken, toen de meeste mensen op deze duikexcursie benedendeks lagen te slapen.

De sheriff van de county Santa Barbara, Bill Brown, zei op een persconferentie dat duikers op de gezonken boot de lichamen van vier tot zes mensen konden zien. Vandaag wordt geprobeerd de boot te stabiliseren zodat deze en andere lichamen geborgen kunnen worden.

Kapitein Monica Rochester van de kustwacht zei op de persconferentie dat de zoekoperatie naar overlevenden stopgezet was. "Het is nooit een gemakkelijke beslissing om een zoekactie te staken", zei ze. "Onze harten en gedachten zijn bij de families en vrienden van de slachtoffers."

De oorzaak van de brand, die de boot verzwolgen had tegen dat de brandweer aankwam, is nog onbekend. De enige overlevenden zijn vijf leden van de bemanning die zich op het dek bevonden toen het vuur ontstond en die van het brandende vaartuig konden springen.

De 30 meter lange boot bevond zich met 33 passagiers en zes bemanningsleden ten noorden van het eiland Santa Cruz toen de brand uitbrak. De boot was zaterdag vertrokken voor de duikuitstap.

Bron: Belga