Twee Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza

Twee Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gaza

Deze ochtend werden twee Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook, nadat er opnieuw raketten waren afgevuurd op Israël. In totaal vielen nu al 12 doden aan Palestijnse zijde bij de Israëlische operatie tegen de Islamitische Jihad, die gisteren van start ging. De Israëlische bombardementen waren gericht op stellingen van de Islamitische Jihad. De militante beweging deelde mee dat een van de doden Khaled Fawwaj is, een van hun strijders.

In de Israëlische steden Netivot en Ashkelon werden de inwoners gewekt door alarmsirenes die hen waarschuwde voor raketten. Het Israëlische leger deelde eerst mee dat er effectief raketschoten afgevuurd werden vanuit de Gazastrook. Wat later volgde de boodschap dat de eenheid van Islamitische Jihad die de raketten had gelanceerd geraakt werd bij bombardementen.

Het Israëlische leger doodde gisteren in het oosten van Gaza-stad Baha Aboe al-Ata, de 42-jarige leider van de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad. Ook zijn vrouw Asma kwam daarbij om.

Bron: Belga