Twee doden bij crash tijdens airshow in Australië

Tijdens een airshow in Perth in het westen van Australië is een vliegtuigje neergestort in een rivier. Daarbij vielen twee doden, aldus de politie. Tienduizenden toeschouwers die aan de oever van de rivier waren verzameld voor het vuurwerk ter gelegenheid van Australia Day, zagen de crash gebeuren. De piloot en passagier kwamen om toen het watervliegtuig, een Grumman G-73 Mallard, uit elkaar brak door de impact. Het vliegtuig maakte deel uit van een airshow die voor het vuurwerk zou plaatsvinden.

De hulpdiensten haastten zich ter plaatse, maar konden de inzittenden niet meer redden. De lichamen van de slachtoffers werden binnen het halfuur uit het water gehaald.

De oorzaak van de crash is nog niet gekend, maar onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Vele mensen in het publiek filmden de crash en plaatsten de beelden op sociale media. Zo is te zien dat het vliegtuig naar links afbuigt en dan omlaag duikt. De linkervleugel raakt als eerste het water.

Het vuurwerk, waar naar schatting meer dan 300.000 kijklustigen op zouden afkomen, werd afgelast uit respect voor de slachtoffers, aldus nog de politie.

Bron: Belga