Twaalf doden bij razzia's na bomaanslag in Egypte

Twaalf doden bij razzia's na bomaanslag in Egypte

Een dag na de bomaanslag nabij de piramides van Gizeh in Egypte hebben de veiligheidsdiensten bij razzia's twaalf mensen gedood. Het zou gaan om leden van de in Egypte verboden islamitische Moslimbroederschap. Dat heeft het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. De terroristen hadden meerdere aanslagen gepland om chaos te creëren. Gisteren was vlakbij de piramides op straat een springlading ontploft, net toen een bus met toeristen passeerde. Verschillende buspassagiers, toeristen uit Zuid-Afrika, werden gewond door glassplinters. Eerst nam niemand de verantwoordelijkheid op voor de aanslag.

In Egypte gebeuren vaker aanslagen op toeristenplaatsen. De regering gebruikt het terreurgevaar om hard op te treden tegen de oppositie. Bij de razzia's in twee woningen vandaag in Gizeh, dichtbij Caïro, kwam het tot schietpartijen, zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. In twee woningen werden wapens en bommen ontdekt.

De gedode personen zouden leden zijn van de terreurgroep Hasm. Die groep heeft al meerdere aanslagen opgeëist. De autoriteiten zien de groep als een gewapende vleugel van de Moslimbroederschap. Die staat in Egypte als een terreurorganisatie te boek.

Bron: Belga