Trump verwijt Democraten heksenjacht te voeren

Trump verwijt Democraten heksenjacht te voeren

De Amerikaanse Republikeinse president Donald Trump heeft er de Democraten vandaag van beschuldigd hun parlementair werk te verwaarlozen en opnieuw een heksenjacht te ontketenen tegen hem. Hij doelt op het onderzoek over mogelijke inbreuken van de miljardair tijdens de presidentscampagne van 2016. "Iedereen, ook ik, dacht dat wanneer het 40 miljoen dollar kostende rapport van Mueller uitkwam, met de uitkomst Geen Inmenging en Geen Obstructie, dat het gedaan was. Maar neen, de Democraten willen het gaande houden in een poging om hen te helpen in 2020. Slecht voor het land!", zo klinkt het in een tweet van Trump.

"Na een dure en twee jaar durende heksenjacht, aanvaarden de Demoraten het resultaat niet en eisen ze een hervatting vanaf nul. Met andere woorden: de heksenjacht duurt voort", klinkt het nog.

Het rapport-Mueller over veronderstelde inmenging van Rusland zich in de presidentsverkiezingen en "collusie" met het campagneteam-Trump, trekt geen conclusies over obstructie van het onderzoek. Het ministerie van Justitie besliste Trump niet aan te klagen.

Bron: Belga