Trump president-elect - Trump na uitspraken Michelle Obama: "Amerika heeft veel hoop en potentieel"

Trump president-elect - Trump na uitspraken Michelle Obama: "Amerika heeft veel hoop en potentieel"

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft zaterdag verklaard dat de Verenigde Staten vol hoop zitten sinds zijn verkiezing. Hij reageert zo op de uitspraken van de huidige First Lady Michelle Obama tijdens een interview met Oprah Winfrey, waarin ze stelde dat met de Obama's ook de hoop uit het Witte Huis zal verdwijnen. "Michelle Obama heeft gisteren gezegd dat er geen hoop is, maar ik ga ervan uit dat ze sprak over het verleden, niet over de toekomst", aldus Trump tijdens een toespraak in Mobile, Alabama, een van de stops van zijn bedankingstournee. "Ik ben ervan overtuigd dat er een immense hoop is, en naast de hoop, hebben we een enorm potentieel. Jullie gaan dingen zien die we in decennia niet meer hebben gezien."

Trump deed echter ook zijn best om de goede vrede te bewaren, en voegde nog toe dat hij door de huidige president Barack Obama en zijn vrouw zeer warm werd ontvangen op het Witte Huis.

Michelle Obama verklaarde tijdens het interview met Oprah dat ze geloofde dat de Verenigde Staten een somberdere periode tegemoet gaan. "Nu voelen we wat het met ons doet als we geen hoop hebben", zei ze. "Hoop is een noodzakelijk concept. Barack heeft niet over hoop gesproken omdat hij dacht dat dat een goede slogan was om stemmen te verzamelen." "Wat geef je aan je kinderen als je ze geen hoop kunt geven?", vroeg ze zich nog af. Ze benadrukte dat het belangrijk is "om een volwassene in het Witte Huis te hebben, die in tijden van turbulentie en crisissen kan zeggen 'hey, het komt in orde'".

Bron: Belga