Trump ontkent dat hij wist van ontmoeting tussen zijn zoon en Russische advocate

Trump ontkent dat hij wist van ontmoeting tussen zijn zoon en Russische advocate

Donald Trump heeft vandaag ontkend dat hij tijdens de verkiezingscampagne van 2016 op voorhand op de hoogte was van een bijeenkomst van zijn zoon met een Russische advocate die compromitterende informatie over Hillary Clinton aanbood. Trumps vroegere advocaat zegt dat de president vooraf weet had van de ontmoeting. "Ik had GEEN weet van de ontmoeting met mijn zoon, Don jr. Lijkt me dat iemand verhalen verzint om zelf uit de nesten te geraken (...)." Michael Cohen, vroeger de persoonlijke advocaat van de president maar ondertussen in ongenade gevallen, zegt echter dat Trump de bijeenkomst van 9 juni 2016 in de Trump Tower in New York goedkeurde.

De ontmoeting met advocate Natalia Veselnitskaja, die vermoedelijk dicht bij de Russische inlichtingendiensten staat, kwam na de presidentsverkiezingen aan het licht. De onthulling sloeg in als een bom in de context van een federaal onderzoek naar mogelijke collusie tussen de campagneploeg van Donald Trump en Moskou.

De campagneploeg heeft het belang van de ontmoeting steeds geminimaliseerd, zeggend dat ze tot niets geleid had. De president heeft altijd gezegd dat hij er destijds niets van wist. Donald Trump Jr. werd erover verhoord in het Congres.

Bron: Belga