Trump neemt het opnieuw op voor zijn zoon

Trump neemt het opnieuw op voor zijn zoon

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het woensdagochtend opnieuw opgenomen voor zijn zoon Donald Trump Jr., die onder vuur ligt voor zijn ontmoeting met een Russische advocate tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016. "Mijn zoon deed het goed gisterenavond", tweette hij over het televisie-interview dat hij gaf. Donald Trump Jr. kwam dinsdagavond op Fox News uitleg geven over zijn ontmoeting met een Russische advocate. Die beweerde "beschadigende informatie" te hebben over Trumps tegenkandidate, de Democrate Hillary Clinton. Hij zei onder meer dat het gesprek een maat voor niets bleek te zijn, en dat hij daarom zijn vader niet inlichtte.

"Mijn zoon bracht het er goed van af gisterenavond. Hij was open, transparant en onschuldig. Dit is de grootste heksenjacht in de politieke geschiedenis. Triest!", tweette de president woensdag.

Het interview volgde nadat hij de e-mails met tussenpersoon Rob Goldstone openbaar had gemaakt. In de eerste e-mail van Goldstone stond dat de documenten van Russische justitiemedewerkers kwamen. Voor het eerst wordt daarmee aangetoond dat bepaalde leden van Trumps campagneteam bereid waren hulp van Rusland te aanvaarden.

Dinsdag prees Trump al de beslissing van zijn zoon om de e-mails vrij te geven. "Mijn zoon is een persoon van een grote kwaliteit en ik juich zijn transparantie toe", zo klonk het via een woordvoerder. In de VS lopen verschillende onderzoeken, van de FBI en het Congres, naar de vermeende inmenging van Rusland bij de afgelopen presidentscampagne. Daarbij wordt ook uitgezocht of Trumps campagneteam hulp kreeg van Rusland.

Het Kremlin herhaalde woensdag niet op de hoogte te zijn geweest van de ontmoeting tussen de Russische advocate en Trumps zoon. "De zaak lijkt op een serie die te lang duurt, en zou kunnen concurreren met de populairste series in de VS", zei zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov.

Bron: Belga